PAIKALLISRADIO EDELLÄKÄVIJÄNÄ: YÖAIKAAN TOIMITETUT RADIOLÄHETYKSET

Paikallisradiot toivat mukanaan myös yöradion ennen kuin YLE ehti asialle (1.6.1987). Ensimmäinen tällainen koko yön kestänyt suora radiolähetys toteutettiin Veli Kärkkäisen Megaveli Oy:n sekä kuorma- ja taksiautoilijoiden liittojen kanssa yhteistyönä 25.-26.4.1987. Sittemmin näitä on tehty varsin säännöllisesti, ainakin kotiasemana olleen Radio Ykkösen vuoden 1995 lopulla tapahtuneeseen toiminnan loppumiseen asti, usean eri aseman välittäen lähetyksiä paikallisille kuulijoille, seuraten mm. Jyväskylän Suurajoja ja matkaten kaksikerroksisella bussilla ja joskus junalla Suomen halki, esim. pääsiäisenä ja jouluna näitä järjestäen. Kesällä 1988 helsinkiläinen Radio Syke ja sen jälkeen myös Radio  City aloittivat kumpikin yöaikaan toteutetut radiolähetykset.  Jm. asema lähetti tunnelmia öisestä Helsingistä Cruising Show- ohjelmassa mm. Cowboy Skin ja Tony Tähden alias Mitja Tuuralan vetämänä, monipuolista musaa soittaen ja jenkkirautoja esitellen. Pekka Saurin niin ikään yöaikaan toimittama kontaktiohjelma Yölinja oli ensin Cityn ohjelmistossa ennen YLE:lle päätymistään. Niin ikään Ettanissa DJ:nä vaikuttaneen Black Miken Radio Energy- yhtiön toimesta yöradiotoimintaa järjestettiin, ensin Ykkösen taajuudella vuonna 1989 ja sitten Tampereella Radio Musassa vuonna 1990 firman ostaman ohjelma-ajan mahdollistamana. Äänessä ko. lähetyksissä olivat mm. Petri Kaivanto, Tom Wainio ja Timo Uusi-Kerttula. Edellisessä seksiaiheisia lähetyksiä käsittelevässä artikkelisarjan osassa https://wp.me/p4JzxO-1Hc mainittiin mm. myös Radio Etelän äänen ja Kympin toteuttama Eroottinen yö Juha Vuorisen ja Jaakko Ojanteen toimittamana.

Nykyisin yöaikaan ainoastaan YLE lähettää Yöradio- ohjelmia.  Lisäksi ainakin vuonna 2015 Hiljaiset- kampanjassa mukana olleet asemat ovat järjestäneet tällaista toimintaa kokeiluna.

Lisäinfoa näihin tuotantoihin liittyen seuraavissa artikkeleissa:https://wp.me/p46kJl-em https://wp.me/p46kJl-aI https://wp.me/p46kJl-aY https://fi.wikipedia.org/wiki/Y%C3%B6radio https://www.radiomedia.fi/uutiset/yoradio-kuuluu-jalleen-kaupallisilla-kanavilla https://wp.me/p46kJl-Uh

Kuuntele Tomppa Wainion alias DJ T-Bonen juontaman lähetyksen pätkää huhtikuun 1989 lopulta:http://yourlisten.com/magomusa/radio-ykknen-radio-energy-t-bone-speaking sekä Cruising Show:n lähetystä videokuvan kanssa:

 

Yksi kommentti artikkeliin ”PAIKALLISRADIO EDELLÄKÄVIJÄNÄ: YÖAIKAAN TOIMITETUT RADIOLÄHETYKSET

  1. Syke aloitti toimintansa lokakuussa 1988, ja Radio City sai kuulla vähän ennen, että Syke aikoo aloittaa ympäri vuorokauden pyörivällä ohjelmalla – ja vetäisi maton Sykkeen yllätyksen alta aloittamalla omat yölähetyksensö (paitsi alkuun sunnuntain ja maanantain välisenä yönä) ensin. Ykkösellä alkoi Energy-yöradio vuoden 1989 alussa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.