PÄIVÄN PAIKALLISRADIO: VERKKOMUSEON ANTIA: RADIO LÄNNENTIE OSA 2.

Eli toista kierrosta pikku hiljaa mennään asemien, joiden osalta löytyy niin muisteluja kuin materaaliakin, kanssa. Seuraaville henkilöille, jotka osin vieläkin radiossa vaikuttavat, on ko. radioasema tullut tutuksi, mieluisia muistoja mukanaoloajalta löytyy, seuraavaan malliin:

Virva Seppä:

Olin Lännentiellä sinä päivänä, kun se aloitti ensimmäisen lähetyksensä. Myin mainoksia radiolle kolmisen vuotta. Toisen kerran menin ensin myyntijohtajaksi, sitten toimitusjohtajaksi. Olin toimitusjohtajana silloin, kun Lännentie myytiin SBS:lle. Myöhemmin lähetys muutti Tampereelle ja minun tehtäväkseni tuli saneerata radio loppuun. Ajan radiolla muistan antoisana jaksona. Monia hauskoja tapahtumia noihin vuosiin mahtuu, mutta vaikuttavinhan oli tietenkin se ensimmäinen lähetyspäivä.

Juha Lahti:

Ennen Iskelmän tuloa hoidin kaikkea musalistojen generoimisesta radiomainosten kirjoittamiseen ja toteuttamiseen… ja juonsin aamua/iltapäivää. Vuorosta riippuen. Iskelmän aloituksen jälkeen meille (Tuula) jäi päivän paikallisblokin juontaminen ja mainosten säätö oikeille sloteille. Lähetysjärjestelmä oli Dalet. Kerran viikossa kilpailtiin leipäkorista…vai oliko se joka päivä? en muista. Puhelut lähetykseen maksoivat 17,90 mk/minuutti … muistaakseni.

Lännentien aikana tuli jumalanpalvelus sunnuntaisin… Se taisi loppua Iskelmän aikaan…? Meillä oli pari puhelinkilpailua… mitä kädessä -kisa… jossa arvailtiin jotain esinettä.

Iskelmä toi mukanaan Lottovoitto on syntyä Suomeen -kisan. Siinä heitettiin tikkaa johonkin numeroon ja jos se osui oikealle päivämäärälle, niin soittaja voitti päivän liksan?

Hauskaa aikaa se oli. Ja joka päivä joutui opettelemaan jotain uutta.

Reima Kapanen:

Avustin Lännentiellä sosiaalialan opiskelijana muutama kuukauden. Tein juttusarjan selvästi marginaalissa olevien ihmisten kokemuksista. Haastateltavana oli esim. seksuaali- ja uskonnollisissa ääripiireissä olevia ihmisiä. Kuulijoitakin oli. Ja mukavaa ainakin!

Aseman musiikkipuolesta vastanneen Petri Kuosmasen arkistoista löytyi myös oheinen jingle:https://soundcloud.com/radio-33/pekka-myllykoski-lonelyrider-1

Ks. myös artikkelisarjan ensimmäinen osa, Lännentien osalta:https://finnishradiostations.wordpress.com/2016/01/30/paivan-paikallisradio-verkkomuseon-antia-radio-lannentie/

img043

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.